LEDER IS DUURZAAM

ECHT LEDER TOONT KRACHT

Natuurlijk leder!

Echt leder toont kracht, en dat is niet voor niets. Beschikbaarheid en prijs zijn onderhevig aan economische, politieke dynamiek op mondiaal niveau. Maar bovenal is de natuurlijke oorsprong van leder van grote invloed. Aan de basis van ieder eindproduct van leder staat de consumptie van vlees. De huiden waar leer van gemaakt wordt, zijn in de basis afval van het abattoir. Ruwe huiden komen van alle continenten waar vlees gegeten wordt en vinden hun weg naar looierijen over heel de wereld. Klimaat en leefomstandigheden van het dier zijn vaak bepalend voor specifieke kenmerken in het eindproduct. Niet alleen de ruwe huiden en hun ‘wegen’ maken het product complex, ook de vele stappen in het productieproces en diversiteit

aan technieken van looien en finishen dragen bij aan de grote complexiteit van het product leer. Ropelli eigenaar Robert de Graaff: “Behalve een veranderend product en het complexe looiproces is ook de mondiale markt voortdurend in beweging. Er heerst een wankel evenwicht, continu. Looiers zijn bijzondere mensen, sterk en vindingrijk. Mede dankzij overgedragen kennis van voorgaande generaties kunnen ze ‘dealen’ met de voortdurende stroom aan uitdagingen waarvoor ze gesteld worden. Het heeft ze gevormd tot ware kunstenaars die “for the love of leather” zich willen handhaven in een moeilijke markt. Daar heb ik veel respect voor, liefde voor het product. Ze vechten voor het leder en ‘liggen er ’s nachts wakker van’.

En dat is goed, want dat betekent dat ze er écht om geven. Zo staan wij er bij Ropelli ook in. Daarbij moet je niet vergeten dat een koe wordt geslacht vanwege het vlees, niet voor de huid. Dus je begint met een afval product,….ze maken van niets, iets. Via een boeiend productieproces wordt er gewerkt naar het eindproduct. Het gaat allemaal om de beleving, luxe en echtheid. Ik vind het heel belangrijk dat je deze beleving terugvindt in het eindproduct. De structuur van de huid en de littekens moeten zichtbaar zijn, het is tenslotte een natuurlijk product.

Echt leer toont kracht en wordt geassocieerd met succes en luxe”.

REAL PEOPLE, REAL LEATHER

authentic genuine leather with character

Outback vintage

OUTBACK

Bridge Brown 81011

BRIDGE

Vegas

VEGAS

Twilight Kiwi 16056

TWILIGHT

Coach Elefant 55021

COACH

Outback new colors

NEW COLORS OUTBACK

Start typing and press Enter to search